تحولات منطقه

پایگاه اینترنتی شبکه فاکس‌نیوز در مطلبی نوشت جنگ تجاری آمریکا با از بین بردن فرصت‌های شغلی نوعی خودکشی اقتصادی برای این کشور است.

فاکس‌نیوز: جنگ تجاری ترامپ یک خودکشی اقتصادی است که قربانیانش آمریکایی هستند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، پایگاه اینترنتی شبکه خبری فاکس‌نیوز در مطلبی نوشت: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در ماه گذشته تعرفه 25 درصدی را برای واردات فولاد اعمال کرد، بزرگ‌ترین کارخانه تولید میخ آمریکا چاره‌ای جز افزایش قیمت محصولات خود نداشت. این شرکت به سرعت 50 درصد از سفارش‌های خود را از دست داد زیرا مشتریان قصد داشتند کالای ارزان تری را پیدا کنند. ظرف چند هفته این شرکت مجبور شد شصت کارگر خود را اخراج کند. انتظار می‌رود 200 کارگر دیگر این کارخانه هم تا پایان این ماه بیکار شوند. اگر این تعرفه‌ها برداشته نشود، ممکن است این کارخانه تا سپتامبر ورشکست شود.

این شرکت و کارگران آن از اولین قربانیان جنگ تجاری ترامپ هستند. اگر رئیس جمهور آمریکا به سیاست‌های خود برای افزایش هزینه واردات و خشمگین کردن شرکای تجاری آمریکا ادامه دهد، تعداد بیشتری از کسب و کارهای آمریکا قربانی خواهند شد.

در ادامه این مطلب آمده است: از آغاز امسال، ترامپ مجموعه تعرفه‌های جدیدی را اعلام کرده است که کاملا روشن است به منظور مجازات آمریکایی‌هایی اعمال شده‌اند که کالاهای وارداتی خریداری می‌کنند.

در ژانویه، ترامپ تعرفه‌هایی را علیه آمریکایی‌هایی اعمال کرد که پنل‌های خورشیدی و ماشین لباسشویی خریداری می‌کنند. در مارس، وی به نمایندگان تجاری آمریکا دستور داد 50  میلیارد دلار تعرفه بیشتر بر واردات کالاهای چینی اعمال کنند. سپس در ژوئن وی تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و تعرفه 10 درصدی برای واردات آلومینیوم اعمال کرد. ظاهرا ترامپ تصمیم ندارد این رویکرد خود را کاهش دهد. ترامپ به تازگی اعلام کرده است دولتش برای اعمال تعرفه 200 میلیارد دلاری دیگر بر کالاهای چینی آماده می‌شود.

باید بار دیگر تاکید کرد مشتریان آمریکایی –نه خارجی‌ها- قربانیان اصلی این جنگ تجاری هستند و باید هزینه آن را پرداخت کنند.
اقتصاد ساده است. به عنوان مثال صنعت خودرو را در نظر بگیرید. ترامپ به صراحت اعلام کرده است که می‌خواهد آمریکایی‌ها باید برای خرید خودروهای وارداتی پول بیشتری پرداخت کنند. وی در رقابت‌های انتخاباتی‌اش وعده داد تعرفه 35 درصدی برای واردات هر خودرو اعمال خواهد کرد. مارس گذشته نیز وی تهدید کرد بر خودروهای اروپایی نیز تعرفه واردات اعمال می‌کند.

اما به لطف مداخلات تجاری نسنجیده رئیس جمهور، قیمت خودروهای داخلی نیز افزایش خواهد یافت. از آنجایی که قیمت مواد اولیه‌ای، چون فولاد و آلومینیوم افزایش می‌یابد، هزینه تولید خودروی داخلی نیز افزایش خواهد داشت. تولیدکنندگان نیز این افزایش هزینه را به مشتریان منتقل خواهند کرد. با افزایش هزینه تولید داخلی قدرت رقابت برخی تولیدکننده‌های آمریکایی کاهش خواهد یافت.

بخش انرژی آمریکا نیز از این سیاست‌های جدید ترامپ متضرر می‌شود. زیرا شرکت‌های فولاد آمریکایی لوله‌های ویژه مورد نیاز برای بسیاری از خطوط لوله را خود تولید نمی‌کنند و به همین علت پروژه‌های جدید هزینه‌های بیشتری خواهند داشت و حتی ممکن است تعطیل شوند.

بعلاوه از آنجایی که تجارت و اعمال تعرفه‌ها یک جاده یک طرفه نیست، شرکای تجاری آمریکا نیز با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه صادرات آمریکا واکنش نشان خواهند داد. چین اعلام کرده است برای مقابله با تعرفه‌های جدید امریکا، بر کالاهایی که از آمریکا وارد می‌کند، تعرفه‌های جدیدی اعمال می‌کند. اتحادیه اروپا، کانادا، مکزیک نیز تصمیم دارند بر بخش اعظم کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه‌های جدیدی اعمال کنند.

در انتهای این مطلب آمده است: اقتصاد آمریکا پررونق است، اما این رونق به تجارت وابسته است. صادرات آمریکا از 10 میلیون فرصت شغلی و واردات از 16 فرصت شغلی حمایت می‌کند و هر آمریکایی حداقل از کالایی استفاده می‌کند که در خارج تولید شده است. جنگ تجاری ترامپ به معنی هزینه‌های بیشتر برای مشتریان آمریکایی و کاهش حاشیه سود و درآمد برای شرکت‌های آمریکایی و بدتر شدن اوضاع کار برای کارگران است. جنگ تجاری ترامپ یک خودکشی اقتصادی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha